Skoči na glavno vsebino

ACM Slovenije za učence od 7. do 9. razreda organizira tečaj programiranja, ki bo potekal na daljavo. Če vas zanima, si oglejte spodnje vabilo.


Programiranje je svojevrsten izziv, ki je dober uvod v svet računalništva in informatike, poleg tega pa predstavi nov način razmišljanja in nov pristop k reševanju problemov.
V šolskem letu 2022/23 bomo v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) organizirali priprave na tekmovanja iz programiranja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda. Priprave bodo potekale enkrat na teden, ob torkih. Natančnejšo uro bomo določili na prvem predavanju, ki bo v torek, 11. 10. 2022 ob 17.00. Potekale bodo prek Zooma. Priprave bodo brezplačne, prav tako pa ni potrebno nobeno predznanje programiranja. Na priprave so lepo vabljeni tudi mentorji na šolah, da se bolje seznanijo z vsebino in pričakovanji na tekmovanjih ter nato prenesejo to znanje na svoje učence.
Na predavanjih bodo učenci spoznali osnove programiranja, prav tako pa bomo skupaj reševali primere tekmovalnih nalog, ki jih bodo lahko reševali tudi sami doma. V okviru priprav bomo tudi organizirali nekaj tekmovanj, učenci pa se bodo lahko udeležili dveh tekmovanj – ACM RTK (http://tekmovanja.acm.si/rtk/razpis) in ZOTKS tekmovanja v programiranju (https://www.zotks.si/programiranje/razpis).

Na priprave se lahko prijavite na https://bit.ly/3SE9lfA, povezavo na Zoom in druge informacije lahko dobite v spletni učilnici https://ucilnica.acm.si/course/view.php?id=91, ki je tudi glavna stran priprav.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Dostopnost