Skoči na glavno vsebino

Smrekarjevi gledališčniki so v letošnjem šolskem letu za gledališke sladokusce pripravili dve gledališki igri. Mlajši Smrekarjevi igralci so pripravili igro po dramskem besedilu, ki ga je po knjigi Pet kužkov išče pravega, zanje napisala naša učiteljica slovenščine Tadeja Plut Krajnik. Starejši igralci, ki pa imajo že nekoliko več izkušenj, so pripravili Čarovnika iz Ozza.

Premierno uprizoritev obeh iger so pripravili kar v šolski telovadnici, ki se je 18. marca 2016 spremenila v čisto pravo gledališče. Nastopanje pred domačim občinstvom je bilo zelo zahtevno. Igralci so občutili kanček treme, adrenalin pa je poskrbel, da je bila uprizoritev obeh iger uspešna.

S Kužki in Čarovnikom smo odšli tudi v Festivalno dvorano, na Otroški festival gledaliških sanj, kjer so gledališčniki nastopili pred tujim občinstvom in seveda pred tričlansko žirijo, ki je ocenjevala igralce, njihovo igro, vživljanje v vloge…

Gledališčniki so se na odru Festivalne dvorane počutili kot pravi igralci, pa tudi občinstvo jih je z aplavzom bogato nagradilo.

Mentorica Mojca Dremelj Blažon

(Visited 17 times, 1 visits today)
Dostopnost