Skoči na glavno vsebino

V nedeljo, 22. 5. 2022, smo z učenci 8. razreda (Aleksander Juvan, Aleksandra Zdovc, Erika Tušar, Kosta Ražman in Leon Valančič) odpotovali na Portugalsko, v mesto Castelo de Paiva. Gostila nas je šola Agrupamento de Escolas de Castelo de Paiva. Njihovi učenci so nas toplo sprejeli in zaigrali na klavir in kitaro. Nagovorili so nas ravnateljica šole, predstavnik sveta šole in predstavnik sveta staršev,  koordinatorja projekta Elvira in Antonio ter naš glavni koordinator Pablo iz Španije. Razkazali so nam šolske prostore, sledilo je prevajanje učnih ur o trajnostnem turizmu v slovenščino. Ogledali smo si Agrinemus, ekološko kmetijo, zvečer pa smo se družili ob večerji.

V torek smo se odpravili v mesto Aveiro, kjer so nas sprejeli na univerzi in predstavili različne projekte na temo trajnostnega turizma. Sprehodili smo se po solinah in izvedeli, kako pridelujejo sol. Zelo zanimiv se nam je zdel ogled tovarne in muzeja plute, saj je Portugalska vodilna država v proizvodnji plute. Sredo smo preživeli v šoli in pridno pisali za našo eTwinning in Twinspace platformo ter naš blog, popoldne pa nas je sprejel župan mesta Castelo de Paiva. Ob reki Douri smo imeli manjši piknik, zapeljali smo se tudi do Arrabia Guest House – trajnostne nastanitve. Predzadnji dan smo odpotovali v Porto, drugo največje mesto Portugalske, ter mesto Gaia. Sprehodili smo se po starem mestnem jedru, si ogledali Port Calem vinsko klet, se sprehodili ob reki in nekaj časa preživeli na obali Atlantskega oceana. Zadnji dan smo komisiji predstavili našo poslovno idejo VODCA ter občudovali stojnice ostalih sodelujočih držav. Vsi udeleženci smo se zelo potrudili. S tem se je zaključilo naše tedensko sodelovanje v Erasmus+ projektu Thinking green: Sustainable tourism.

Za nami je neverjeten teden. Slike naših doživetij si lahko pogledate v galeriji, članke  in komentarje preberete na uradni spletni strani projekta in v našem uradnem blogu ter sledite naši šoli na socialnih omrežjih FB in IG ter projektu na FB in IG.

Koordinatorja: Sebastjan Abbad, Nastja Müller

Mentorica: Polona Kalan

 

(Visited 60 times, 1 visits today)
Dostopnost