Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 24. maja 2021, smo se udeležili otvoritve razstave plakatov na Vegovi ulici.

Na natečaju ODNOS, ki ga organizirata zavod Mladi zmaji in inštitut TamTam, je strokovna komisija za mesec maj na temo Mladost – Starost izbrala plakata dveh naših učencev.

Manu Nonković, 9.b, se predstavlja z likovnim delom SPOMIN, Kosta Ražman, 7.b, pa z likovnim delom TOK ŽIVLJENJA.

Na foto-kolažu SPOMIN spremljamo utrinke (pop)kulture, ki so zaznamovali našo civilizacijo. Kolaž je večinoma sestavljen iz črno-belih fotografij z motiviko razvoja tehnologije, medijev in kulture bivanja. Med fotografijami izstopa barvna, na kateri je prikazan detajl Stvarjenje Adama, ki je del Michelangelove stropne poslikave Sikstinske kapele – umetnikovega najpomembnejšega umetniškega dela in najzahtevnejšega slikarskega podviga.

Avtorica s svojim likovnim delom sporoča, kateri del kulture je vredno ohraniti v spominu, ne glede na čas nastanka, oziroma kaj v kulturi pomeni presežek ali vrhunsko umetniško delo, ki bo za vedno ohranjeno v spominu naše civilizacije. Foto-kolaž je kompozicijsko in sporočilno uravnotežen ter poln simbolike, nostalgije in spominov.

TOK ŽIVLJENJA je nežna računalniška risba, ki prikazuje razvoj, rast in propad živega bitja. Domišljeno črtno risbo avtor podloži z mehkimi prehodi in plastmi ter s črno risbo na belem ozadju prikaže kontrast med življenjem in smrtjo, rastjo in padcem, novim in starim.

Risba na liričen način prikazuje rojstvo in smrt živega bitja, v nas pa pusti upanje, da je vsak konec tudi nov začetek.

Več o natečaju in avtorjih preberite na: https://tam-tam.si/kategorija/ulicna-galerija-lj/

 

Manu in Kosti čestitamo za dosežek, vas pa vabimo k ogledu razstave.

V petek, 28. maja 2021, ob 17. uri, vas vabimo še na virtualno otvoritev razstave vseh likovnih prispevkov natečaja Mladost – Starost, prijava na: https://discord.gg/6hx4xHd (digitalni mladinski center Mladih zmajev, v čvek sobi kreativa).

(Visited 32 times, 1 visits today)
Dostopnost