Skoči na glavno vsebino

Obvestilo-koronavirus

V ponedeljek, 24. 2. 2020, smo z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dobili okrožnico z naslovom Preliminarne usmeritve glede koronavirusa (COVID-19), ki vsebujejo ažurirane uradne informacije. Vsi zaposleni so obveščeni o njeni vsebini, s katero so razredniki seznanili učence. Ukrepi se v letošnjem zimskem času že izvajajo zaradi viroznih obolenj.

Vsi se držimo splošnih preventivnih in specifičnih ukrepov (NIJZ):

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Kot sporoča Ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah, vendar moramo vsi (zaposleni, učenci in starši) upoštevati preventivne ukrepe. Zato vas prosimo, da v primeru znakov bolezni učenci nujno ostanejo doma.

Na šoli redno spremljamo novice Ministrstva za zdravje in Ministrstva za šolstvo, izobraževanje in šport glede širjenja koronavirusa. Skladno z njihovimi objavami in navodili bomo tudi ustrezno ukrepali ob morebitnem pojavu virusa pri nas.

V Zdravstvenem domu Ljubljana je z namenom ozaveščanja o pravilnem ukrepanju vzpostavljena tel. št. 031 619 255, ki je dosegljiva 24 ur.

Več informacij je dostopnih tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje NIJZ.

Napotki za pravilno higieno rok in kašljanja

Rebeka Velak, ravnateljica

(Visited 20 times, 1 visits today)
Dostopnost