Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

Rdeči križ Slovenije-Območno združenje Ljubljana je v sodelovanju z občinami vzpostavil sistem nudenja humanitarne pomoči in podpore ljudem na domu v času epidemije. Z namenom, da bi dosegli tiste, ki njihovo pomoč in podporo potrebujejo, vam posredujemo informacije o njihovih aktivnostih. Spodaj so pripeta njihova obvestila.

Šolska svetovalna služba

Obvestila:

>> NUJNA – HUMANITARNA OSKRBA PREBIVALSTVA
Na posebni telefonski številki 040 788 698 smo dosegljivi za informacije o nujni humanitarni oskrbi prebivalstva od ponedeljka do četrtka od 9. do 15. ure, v petek od 9. do 12. ure.
Gre za nujno oskrbo (s hrano, zdravili) in zagotavljanjem informacij, ki je namenjena še posebej ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim) in tistim občankam in občanom, ki ne morejo ali ne smejo zapustiti stanovanja in si s pomočjo sorodnikov, prijateljev, znancev ali dostave podjetij na dom ne morejo zagotoviti izdelkov in storitev, ki so nujno potrebni za življenje.

>> DELOVANJE HUMANITARNEGA CENTRA
Delitev humanitarne pomoči v obliki hrane poteka nemoteno. Za prevzem humanitarne pomoči je Humanitarni center na Tržaški c. 132, odprt v ponedeljek in torek od 9. do 15. ure, v sredo od 9. do 17. ure.


>> UP – UČNA POMOČ in PSIHOSOCIALNA PODPORA DRUŽINI
UP – učna pomoč in psihosocialna podpora družini je projekt, ki je v tem obdobju, ko šolanje poteka na daljavo izrednega pomena. Projekt smo vzpostavili kot odgovor na stiske družin v prvem valu epidemije, v letošnjem šolskem letu pa z aktivnostmi nadaljujemo v obliki redne podpore družinam s pomočjo prostovoljcev in v sodelovanju s šolskimi svetovalnimi službami.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Dostopnost