Skoči na glavno vsebino

V petek, 2. 6. 2017, je triindvajset učencev preživelo noč branja v šoli. Pozno popoldne smo se zbrali pred šolo in se skupaj odpravili v mesto.

Na Prešernovem trgu smo se srečali z gospo Andrejo Rudaš, ki nas je popeljala po stari Ljubljani in nas seznanila s stavbami, ki so bile pomembne v zgodovini slovenske umetnosti. Tako smo spoznali bivališči Franceta Prešerna, razna Plečnikova dela in še druge znamenitosti. V Zvezda parku smo se posladkali s sladoledom in se odpravili nazaj v šolo, si pripravili »postelje« in se dobili v zbornici. Učiteljici sta pripravili bogat program, učenci smo sodelovali v kvizu, raznih igrah ter v samostojnem pripovedovanju zgodb. Pripravili smo tudi recital, na katerem smo recitirali pesmi znanih slovenskih pesnikov. Nato smo si ogledali film Navihani Bram in se počasi odpravili spat.

Čas spanja je bil zelo kratek, a smo morali vseeno zgodaj vstati za zajtrk in poslavljanje. Nekaj novega smo se naučili, se seznanili z lepoto govorjene in pisane besede ter se zelo zabavali.

Alica Muratović Romih, 7. B

 

(Visited 81 times, 1 visits today)
Dostopnost