Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 21. 10., smo ob spremljavi našega otroškega pevskega zbora in harmonike sprejeli učence 3. razreda Slovenske gimnazije v Celovcu. Pripravili smo jim zelo pester program. V tednu, ki so ga preživeli pri nas so spoznali našo šolo, sodelovali pri pouku, se naučili več o Sloveniji ter se preizkusili v impro gledališču. Ogledali so si ptičjega pajka, mlečno kačo ter ostale živali v živalskem vrtu, popeljali so se z ladjico po reki Ljubljanici, se sprehodili do gradu in se preizkusili v lovu na zaklad po centru naše prestolnice. Pomerili so se tudi v odbojki, nogometu in košarki, se odpravili na Rožnik, zadnji dan pa so izdelali panjske končnice in zapisali svoje vtise. Učenci Slovenske gimnazije so se v petek zadovoljni in polni lepih spominov odpravili proti domu. Galerijo in vtise si lahko ogledate spodaj.

Zahvaljujemo se učencem ter staršem učencev gostiteljev za sodelovanje pri izmenjavi.

 

Ta teden v Ljubljani mi je bil zelo všeč, saj smo vsak dan imeli različne dejavnosti. Obiskali smo živalski vrt, igrali košarko, si pogledali središče mesta in obiskali grad. V prostem času smo se zabavali s prijatelji. Šli smo v kopališče, si ogledali film v kinu in šli nakupovat. V četrtek smo bile v Woopu. V teh petih dnevih smo se veliko zabavali in preživeli čudovit teden.

Lana Fotivec, 3. d

Izmenjava je bila zame zelo lepa izkušnja. Ko smi šli v Celovec in ko so oni prišli k nam smo se dobro razumeli, se spoznali, zabavali in uživali. Odšli smo na ogled šole. Šola jim je bila zanimiva. Naslednji dan smo začeli z delavnicami in odkrili živalski vrt, kjer smo si ogledali leve, opice, slone, žirafe, ptiče in še veliko drugega. Imeli smo voden ogled. Po koncu smo odšli nazaj v šolo in se pozdravili ter odšli domov. Dnevi so hitro minevali in že je bil petek. Imeli smo movie night z grozljivkami in kokicami, sedaj pa smo tukaj in izmenjava prihaja h koncu. Še ena super izkušnja več.

Alanis Herodež, 7. a

Ta teden smo učenci 3. d iz Slovenske gimnazije vrnili obisk učencem OŠ Hinka Smrekarja. Moj gostitelj je bil zelo prijazen. Zelo mi je bil všeč program, ki smo ga imeli. Všeč mi je bil živalski vrt, lov na zaklad in športni dan. Ko so nam učenci razkazali svojo šolo sem bil zelo presenečen, ker je zelo velika. Potek pouka je drugačen kot v Celovcu. Ta teden mi je bil zelo všeč, ker je bilo zabavno in zanimivo.

Amel Mehić, 3. d 

  • Izmenjava mi bo vedno ostala v srcu.
  • Zelo mi je bilo všeč v Atlantisu.
  • Moje mnenje o šoli je zelo dobro.
  • Enkrat smo bili v Woopu in bilo mi je zelo všeč.
  • Nikoli mi ni bilo dolgčas.
  • Jasno so nam predstavili Ljubljano.
  • Alin in njena družina so bili zelo prijazni.
  • V Sloveniji bi ostala še en teden.
  • Avtobus nas bo kmalu peljal nazaj domov.

Alisha, 3. d

Ko so učenci iz Avstrije prispeli z avtobusom smo bili vsi malo živčni ponovnega srečanja, a kmalu po tem smo se sprostili in začeli uživati teden izmenjave. Ponovno smo se srečali v učilnici angleščine, igrali smo se različne igre ter se zabavali, potem smo odšli na domove in se namestili. Dve uri po prihodu domov smo se Patricija, Alanis, njena izmenjava in jaz povzpele na hrib Rožnik. Naslednji dan smo se zbudili, odšli v šolo ter se odpravili do Koseškega bajerja ter tam pojedli šolsko malico. Nato smo se odpravili v živalski vrt, imeli smo eno uro voden ogled nato eno uro prosto. Ko smo prišli domov smo se malo spočili, nato pa odšli v kino gledat film Zlohotnica. V sredo smo šli v center Ljubljane, se vozili z ladjico in reševali učne liste. Popoldne po končanem izletu smo vse punce iz izmenjave odšle v BTC, nakupovale ter se zabavale. V četrtek smo s šolo odšli v Tivoli, igrali smo odbojko, košarko nazadnje pa še nogomet. Ko smo prišli domov smo kupili darilo za Alin, saj je praznovala rojstni dan in na njen rojstnem dnevu gledali filme, peli, plesali in se zabavali. V petek bodo odšli domov in končale se bodo naše dogodivščine iz izmenjave. Imela sem se zelo fajn kot ste lahko ugotovili po opisu, zato bom spomine o izmenjavi vedno nosila v srcu.

Ula Bandel, 7. a

Teden v Ljubljani mi je bil zelo všeč. Šli smo v mesto, v živalski vrt, gledali smo filme in jedli kokice. Obiskali smo tudi grad in se igrali v Tivoliju. Bil je zabaven in lep teden.

Rebeka Kert, 3. d

(Visited 106 times, 1 visits today)
Dostopnost