Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2017/2018 se je na šoli izvajal tudi izbirni predmet za šestošolce, pri katerem so se učenci učili drugačnih vsebin – plesa. Ti so kmalu prišli na idejo, da bi naše skupne ure nadgradili s ciljem nastopiti pred zahtevnejšo publiko. Zato smo se prijavili na razpis za plesno revijo v organizaciji JSKD – Plesno popotovanje 2018.

Naše skupno delo na cilju, ki smo si ga zastavili, je imelo zanimivo posledico. Skupina učencev, ki je sodelovala na projektu, se je povezala med seboj in ustvarila trdno jedro, na katerem bi z veseljem gradil katerikoli mentor. S ponosom lahko zapišem, da so vsi na neki točki prestopili mejo udobja, presegli same sebe in vložili nekaj novega in svojega v skupino, pa čeprav tega ne bodo priznali.

Da takega mnenja nisem le njihov mentor, je pokazala tudi opisna ocena, ki smo jo prejeli po nastopu. Točka je prejela pohvalo tako na nivoju vsebine kot tudi izvedbe. Predvsem pa je skupina prepričala komisijo z visokim nivojem energije in skupnega duha.

Šolsko leto se bliža h koncu, zato je pred skupino še nekaj nastopov. Ti bodo odlična priložnost za ustvarjanje novih spominov v obliki fotografij in videoposnetkov ter vtisov. Sam sem prepričan, da bodo vtise z naših skupnih druženj podoživeli še večkrat in upam, da bodo z njimi v svoje vsakdanje življenje odnesli tudi kakšno izkušnjo.

Potrudi se, da ne postaneš človek uspeha. Postani raje človek vrednot. (Albert Einstein)

Vabljeni k ogledu fotografij z nastopa. Avtor fotografij: Lenart Zore.

Matija Purkat

(Visited 97 times, 1 visits today)
Dostopnost