Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. 10., in soboto, 8. 10. 2022, so se gledališčniki ponovno družili na intenzivnih vikend delavnicah. Tokrat smo gostili gledališčnike iz OŠ Davorina Jenka iz Cerkelj na Gorenjskem.V petkovem poznem popoldnevu so se odpravili v Cankarjev dom, kjer so si pod vodstvom ogledali zakulisje naše največje kulturne ustanove, ki velja za najveličastnejše delo arhitekta Edvarda Ravnikarja, Plečnikovega učenca. V 45-minutnem vodenem ogledu so pokukali v veličastno Gallusovo dvorano z največjimi orglami pri nas, Linhartovo dvorano, amfiteatersko oblikovano Štihovo in mogočno Veliko sprejemno dvorano. Spoznavali so delovanje kulturnega in kongresnega centra, ki je odlično prizorišče najrazličnejših dogodkov.
Zvečer so se šolski prostori spremenili v igrišče za gledališče, kjer so se pozno v noč igrali improvizacijske discipline.
Sobotno jutro se je začelo malo bolj zaspano, pa vendar jih je želja po improvizaciji hitro prebudila. Improvizatorja Jan in Eva sta gledališčnike vodila skozi nove discipline. Prepletalo se je sodelovanje med starejšimi, bolj izkušenimi improvizatorji, z mlajšimi, ki se z improvizacijo komaj spogledujejo. Ustvarjanje je bilo prepleteno s smehom in dobro družbo. Stkala so ne nova prijateljstva in utrdili so komunikacijo v skupini.
Domov so odšli utrujeni in polni lepih vtisov.

(Visited 78 times, 1 visits today)
Dostopnost