Skoči na glavno vsebino

Z uspešnimi in nadarjenimi učenci smo se minulo soboto v zgodnjih jutranjih urah odpravili v deželo Veneto, v romantično prestolnico zaljubljencev – Verono.

Najprej smo obiskali enega najlepše urejenih evropskih ZOO-safarijev – park Natura Viva. Vožnja z avtobusom med ogradami in prosto živečimi živalmi nam je vzbujala občutek, kot da smo v pravem afriškem safariju. Po ogledu iz avtobusa smo nadaljevali s sprehodom po živalskem vrtu in ogledom maket dinozavrov v naravni velikosti.

Pot smo nadaljevali z obiskom Verone. Najprej smo se ustavili pred veličastno areno na Piazza Bra, kjer nam je učitelj Sebastjan Abbad zaupal zanimive zgodbe iz mestne zgodovine. Po kratkem postanku smo se sprehodili mimo trgovin italijanskih modnih oblikovalcev, občudovali meščanske hiše, se posladkali s sladoledom in nadaljevali pot do Julijine hiše.

Kar malce težko se je bilo prebiti skozi dvoriščni hodnik, saj je bil preplavljen z množico turistov. Nekateri so na zidove zapisali skrite želje in zataknili lističe s sporočili. Balkon še vedno vabi sodobne Julije, dotik njenega oprsja pa je še vedno obveza za uresničitev srčne želje.

Po ogledu mesteca je nastopil najlepši čas. Iskali smo pico, sladoled, spominke in razburljive vtise.

Bilo je zanimivo slediti zgodbi o mestu in pokrajini, ki smo ju zapuščali. Ob srečnem zaključku ekskurzije nismo skrivali veselega razpoloženja.

Učencem velja pohvala, ker so skrbeli drug za drugega, za lastno prometno varnost v mestnem jedru ter dosledno upoštevali navodila o primernem vedenju.

      

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Dostopnost