Skoči na glavno vsebino

 

V projektu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije, naša šola v okviru turističnega in likovnega krožka zelo uspešno sodeluje že od 2008 leta. Projekt obsega izdelavo turistične naloge, pripravo tržnice ter predstavitev turističnega produkta obiskovalcem.


Šolsko leto 2023/24

Tema 38. festivala Turizmu pomaga lastna glava je OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. Urbano čebelarstvo je odgovor na sodobne način življenja v mestih. Med, ki je pridobljen na tak način je odličen kulinaričen spominek kraja. Ljubljana ima dobro razvito mrežo urbanega čebelarstva. Takšen med je odličen kulinarični spominek in sedaj je na voljo, kot zanimiv turistični produkt Ljubljane. Naredili smo turistično nalogo in promocijski video. V kratkem pa se bomo tudi predstavili na turistični tržnici.

Več si preberite v naši turistični nalogi.

ZMAJEV MED- TURISTIČNA NALOGA, OŠ HINKA SMREKARJA

Zmajev med (arnes.si) – VIDEO

Mentorji: Simona Lustek Vrankar, Andrej Martinek, Sebastjan Abbad

Šolsko leto 2022/23

Tema 37. festivala Turizmu pomaga lastna glava je Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Pri turističnem krožku naše šole smo se odločili, da povežemo maraton in muzeje. Nastal je Tek za znanjem.

Ljubljanski maraton je ena najbolj obiskanih športnih prireditev v Ljubljani. Poleg teka za odrasle poteka tudi tek za vrtčevske in šolske otroke. Ker sama prireditev privabi veliko tekmovalcev in gledalcev, bomo vabili osnovnošolce na tek za znanjem. Povabili jih bomo v muzeje. Na naši stojnici bodo spoznali, kateri so muzeji v Ljubljani in ob pravilnih odgovorih si bodo lahko prislužili brezplačno vstopnico za muzej po svoji izbiri. Več si preberite v naši turistični nalogi.

Vabljeni tudi v četrtek, 13. 4. 2023, v Mercator center Domžale, kjer se bomo med 14.00 in 17.00 predstavili na turistični tržnici.

Mentorja: Andrej Martinek, Sebastjan Abbad

turistična naloga Tek do znanja OŠ Hinka Smrekarja

Šolsko leto 2021/22

Tema 36. festivala Turizmu pomaga lastna glava je Voda in turizem. Pri turističnem krožku naše šole smo se odločili, da naredimo zanimiv izdelek, ki ga v mestu vsak lahko uporabi. Razmišljali smo tako:

Voda je sprostitev. V mestih jo velikokrat primanjkuje. Zato smo naredili izdelek, ki bo priljubljen pri meščanih in obiskovalcih Ljubljane. Naša klopca je izdelana iz slovenskega lesa. Je v celoti slovenski izdelek. Ob klopci je pitnik zanimivih oblik. Klopca ima lastnost, da lahko obiskovalci poslušajo sproščujoče zvoke vode ali si pa preberejo zanimivosti o Ljubljani in o vodi. Verjamemo, da bo naš izdelek zelo priljubljen in ga bomo kmalu videli na različnih koncih mesta Ljubljana. Več podrobnosti pa si preberite v naši turistični nalogi Vodca. Hkrati vas vabimo na obisk naše stojnice na turistični tržnici v četrtek, 31. 3. 2022, v Mercator center Kamnik, Kovinarska cesta 36, Kamnik. Najbolj zanimivo bo od 14.00 do 17.00.

Turistična naloga Vodca 2022_OŠ Hinka Smrekarja

Mentorja: Andrej Martinek, Sebastjan Abbad


Šolsko leto 2020/21

Turistični krožek tudi v letošnjem šolskem letu sodeluje na tokrat že 35. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je Moj kraj moj chef, kjer smo morali raziskati in predstaviti bodisi tipično jed, pijačo ali pa zeliščarsko tradicijo določenega kraja. Tako smo naredili projektno turistično nalogo z naslovom Za vsako bolezen rožc’a raste.

Kulinarika in gastronomija sta del naše identitete. Velikokrat se ne zavedamo, da imamo v svoji okolici čudovite in okusne dobrote. Ljubljana v zadnjih letih ponuja številna kulinarična doživetja. Mi smo se odločili za eno iz med teh. Zdi se nam, da gre za posebno kulinarično doživetje, drugačno – zeliščni čaj s Šmarne gore. Šmarna gora, ki je priljubljena pohodniška točka Ljubljane, privabi tudi marsikaterega tujca. Vidna je skoraj iz vseh kotičkov Ljubljane. Tujcu ali domačinu smo skušali približati legendarni Šmarnogorski čaj. Tako lahko sedaj vsak ponese domov delček Ljubljane. Naš spominek v obliki zeliščnega čaja se imenuje po Šmarni gori. Tako bo lahko vsak, v prijetnem in varnem okolju svojega doma, okušal okus Ljubljane, se je spominjal ter sanjal o podobah najlepšega mesta na svetu. Ob tem pa bo tudi nekaj naredil za svoje zdravje. Saj veste za vsako bolezen rož’ca raste. Pri vsem tem pa bomo spodbujali kulturo pitja čaja s čajanko, kjer bo gostja gospa Majda Debevc, velika poznavalka skrivnosti pitja čaja.

TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA-Za vsako bolezen rožc’a raste

Mentorji: Sebastjan Abbad, Miloš Kovič, Andrej Martinek


Šolsko leto 2019/20

Turistični krožek tudi letos sodeluje na 34. festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo Festival naj bo. Tako smo se odločili, da bomo pripravili Festival stripa. Festival stripa je enodnevni dogodek, kjer se bo zvrstilo veliko različnih delavnic  povezanih s stripom. Obiskovalci vseh starosti bodo lahko poklepetali s striparji, spoznali veščine izdelave stripa in uživali ob dobri hrani in pijači.  Več o našem projektu si preberite v turistični nalogi. Vabljeni tudi na turistično tržnico, kjer bomo predstavili naš turistični produkt. Turistična tržnica bo v torek, 17. 3. 2020, od 9.00 do 11.00 v Mercator center Kamnik.

FESTIVAL STRIPA -seminarska naloga

Mentorji: Sebastjan Abbad, Miloš Kovič, Andrej Martinek


Šolsko leto 2018/19

V letošnjem šolskem letu turistični krožek naše šole sodeluje na 33. festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo Spominek mojega kraja. Ker naša šola nosi ime po karikaturistu Hinku Smrekarju-naredil slovenski tarok, smo se odločili, da bomo naredili igralne karte tarok z zanimivostmi Ljubljane. Tak spominek bo uporaben in zanimiv za tržišče. Več o našem projektu si preberite v turistični nalogi. Vabljeni tudi na turistično tržnico, ki bo v torek, 19. 3. 2019, od 9.00 do 12.00 v Mercator center Domžale.

turisticna naloga_ 2018 2019 _OS Hinko Smrekar

Tretji teden marca je potekala Turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava. Zbrali smo se v Mercator centru Domžale. Tema letošnjega festivala je bila Turistični spominek mojega kraja. Našo šolo je pogumno predstavljalo devet učencev od 6. do 9. razreda. V inovativni konkurenci smo osvojili SREBRNO PRIZNANJE za sodelovanje in ZLATO PRIZNANJE za najboljšo turistično tržnico. Vsem iskrene čestitke.

Mentorji: Sebastjan Abbad, Andrej Martinek in Miloš Kovič

 


Šolsko leto 2017/18

Tudi v letošnjem šolskem letu je Turistična zveza Slovenije pripravila festival Turizmu pomaga lastna glava na temo kulturni turizem. Učenci turističnega krožka smo  izdelali turistično nalogo. Naš projekt smo poimenovali KULturaGre za ogled kulturnih znamenitosti Ljubljane z igralci.

Gostje, ki se bodo odpravili z nami na ogled Ljubljane, bodo pri tem aktivni in bo doživetje bolj pristno. Več o našem projektu si preberite v naši turistični nalogi.

Turistična naloga 2018-1

Predstavitev naloge je bila nadvse uspešna. S svojo sproščenostjo, govorom in nastopom so učenci prepričali strogo ocenjevalno komisijo ter osvojili SREBRNO PRIZNANJE. Zahvala gre tudi učencem in učiteljem, ki so nam velikodušno pomagala pri izdelavi in transportu stojnice.

Vsem ustvarjalcem iskreno čestitamo.

Mentor: Sebastjan Abbad, Mojca Dremelj Blažon, Andrej Martinek

 


 

Šolsko leto 2016/17

Učenci turističnega krožka v letošnjem šolskem letu sodelujemo na Festivalu turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema je Potujem, torej sem.

Pripravili smo turistični ogled Ljubljane  z vlakcem Urbanom. Gre za krožno vožnjo z možnjostjo vstopa in izstopa (hop on/hop off), kjer s pomočjo turističnega vodnika izvemo zanimivosti o Ljubljani. Projekt je pripravljen v sodelovanju s podjetjem LPP.

Več o našem turističnem projektu si preberite v naši seminarski nalogi: seminarska naloga Vlak Urban-1

Predstavitveni film

V torek, 4. 4. 2017, se bomo predstavili tudi na turistični tržnici v Hipermarketu Šiška. Vabljeni, da nas obiščete od 15.00 do 17.00 ure na stojnici št. 65.

Mentor: Sebastjan Abbad

turizem

 


 

Šolsko leto 2015/16

V šolskem letu 2015/2016 poteka 30. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki ga pripravlja Turistična zveza Slovenije. Letošnja tema je Zeleni turizem.

Festivala se bomo udeležili s turističnim krožkom naše šole.
Trenutno pripravljamo načrt za “eko” vasico na bregovih Ljubljanice v slogu koliščarjev. Naš projekt smo poimenovali Deblakov pristan. Naša vasica bo predstavljala glamurozno kampiranje “glamping”, kjer bomo v naravi z udobjem doma. Seveda gre tukaj za povezavo lokalnega okolja pri hrani, izletih in materialu. Gre za trajnostni turizem. Več pa v naši turistični nalogi in na turistični tržnici.

21. 3. 2016 vas vabimo v Hipermarket Šiška na Turistično tržnico, kjer boste lahko obiskali našo stojnico od 15.00 do 17.30.

Turistična naloga:    [ddownload id=”2760″ button=”green” text=”Deblakov pristan”]

zwlena_lj

V ponedeljek, 21. 3. 2016 je v Hipermarketu Šiška potekal 30. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo Zeleni turizem. Naša šola se je predstavila s projektom glamping vasice Deblakov pristan na Ljubljanskem barju.  Projekt so ustvarjali naslednji učenci: Dilara Orehek Hati, Lara Krašovec in Aljaž Curk iz 8. b ter Jakob Potočki iz 6. b. Pri predstavitvi so nam pomagali in s flash mobom popestrili vzdušje tudi energični plesalci plesnega krožka pod vodstvom Matije Purkata. Komisija je naš projekt ocenila z ZLATIM priznanjem. Prejeli pa smo tudi zlato priznanje za najboljšo tržnico. Sedaj nas čakajo priprave na vseslovensko zaključno tržnico, ki bo 19. 4. v Mariboru. Čestitke vsem sodelujočim za velik uspeh!

zapisal mentor turističnega krožka Sebastjan Abbad

(Visited 303 times, 1 visits today)
Dostopnost