Skoči na glavno vsebino

4. oktobra vsako leto obeležujemo svetovni dan varstva živali, ki ga je predlagal kinolog Heinrich Zimmermann. Prvo praznovanje je bilo organizirano 1925 v Berlinu. Leta 1931 pa je na kongresu o mednarodni živalski zaščiti v Firencah predlagal širitev dne varstva živali. Tako se je svetovni dan živali uradno prvič praznoval tega leta v poklon pomembni vlogi živali v našem življenju in ljudem, ki so posvetili svoje življenje njihovi zaščiti in negi.

Letošnje šolsko leto bomo na naši šoli obeležili svetovni dan živali na malo drugačen način. Organizirali bomo zbiralno akcijo za zapuščene živali v Zavetišču Ljubljana. Zbiranje briketov, priboljškov, igrač, odejic in drugih pripomočkov za kužke in muce bo trajalo od srede, 27. 9. 2023, do petka, 6. 10. 2023. Zbrane stvari lahko odlagate v kartonsko škatlo pred zbornico ali pa jih prinese v učilnico MAT1 učiteljici Rebeki Velak ali v učilnico BIO učiteljici Tanji Belič.  

Živali so tako kot mi izjemno čuteča bitja, zato je pomembno, da jim zagotovimo ljubeč in varen dom oz. vsaj ustrezno oskrbo v zavetiščih.

Rebeka Velak in Tanja Belič

(Visited 57 times, 1 visits today)
Dostopnost