Skoči na glavno vsebino

Sodelovali smo na likovnem natečaju, ki ga pripravljata javni zavod MLADI ZMAJI in TAM-TAM inštitut. Gre za enoletni cikel razstav plakatov s skupnim imenom ODNOS; vsak mesec, od aprila 2021 do februarja 2022, je določena tematika, ki je iztočnica za likovno ustvarjanje; v aprilu je to SVETLOBA – TEMA. Natečaj je namenjen mladim ustvarjalcem iz Ljubljane do 29. leta starosti ter njihovi likovni interpretaciji sodobnosti. Strokovna komisija bo vsak mesec izbrala do tri izdelke, ki bodo natisnjeni in vsaj 25 dni javno objavljeni v ULIČNI GALERIJI na plakatni površini TAM-TAM na VEGOVI ULICI v Ljubljani.

Več o natečaju si lahko preberete na povezavi: javni natečaj ODNOS

 Z veseljem vas obveščamo, da je strokovna komisija za april 2021 na tematiko Svetloba –Tema izbrala likovne izdelke treh mladih ustvarjalcev, med katerimi je edini osnovnošolec naš učenec NIK BAČNIK iz 9.c razreda. Njegov duhovit risarski izdelek prikazuje stilizirano oko, kjer prevladujejo izrazite, močne in nežne, premišljene risarske poteze ter avtorsko zanimiv likovni izraz. Nikovo OKO je subtilna risba, ki nas povede v svet svetlobe in teme, vidnega in nevidnega, nas nagovori ter nam pusti prostor za lasten razmislek o tej tematiki.

Niku iskreno čestitamo za dosežek, vas pa vabimo, da si ogledate fotografije z otvoritve razstave, ki je bila v ponedeljek, 26. aprila 2021, ob 17. uri na Vegovi ulici v Ljubljani. Razstava bo na ogled 25 dni.

Zelo smo ponosni tudi na našo bivšo učenko SARO LUKANC, ki se je s svojim odličnim in sporočilnim plakatom uvrstila med izbrance.

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
Dostopnost