Skoči na glavno vsebino

V petek, 10. 3. 2017, so se učenci naše šole udeležili delavnic v okviru nacionalnega Unesco projekta »Ustvarjamo iz odpadnega materiala«, ki so potekale na OŠ Franca Rozmana Staneta, Ljubljana-Šentvid. Delavnic se je udeležilo pet učencev iz 3.a in 3.b pod mentorstvom učitelja Igorja Angelova. Na delavnicah so učenci ustvarjali različne izdelke iz kavnih ovitkov, zamaškov, rolojev toaletnega papirja, pločevink, lesa itd. Vsi mentorji in učenci so bili zelo navdušeni nad njihovimi izdelki.

Nekaj lepih vtisov z delavnic:

Za projekt pa smo ustvarjali iz odpadnega materiala pred tem dogodkom v okviru pouka, tako v okviru izbirnega predmeta likovne umetnosti pod mentorstvom Kristine Kompan, kot v okviru OPB pod mentorstvom Simone Lustek in Igorja Angelova. Izdelke smo v obliki fotografij in posameznih izdelkov poslali na šolo Franca Rozmana Staneta, kjer so bili razstavljeni.

Z učenci pogosto ustvarjamo iz odpadne embalaže, ki jo zbiramo na šoli in doma. Večinoma se poslužujemo tehnike kaširanja- embalažo utrdimo s časopisnim papirjem in tapetnim lepilom ter končne izdelke poslikamo z akrilnimi barvami. Na ta način so nastali tudi izdelki, s katerimi smo sodelovali na nacionalnem Unesco projektu »Ustvarjamo iz odpadnega materiala«, katerega vodja je bila OŠ Franca Rozmana Staneta v Ljubljani (zaključna prireditev je bila 10. 3. 2017).

Mentor: Kristina Kompan

 

Pod mentorstvom učiteljice Simone Lustek smo z učenci prvih razredov in 2.b razreda v januarju na temo zime izdelovali snežake/zimske škrate na dva različna načina. Najprej smo jih izdelali iz plastenk. Nadeli smo jim šale iz ostankov blaga, oči pa smo izdelali iz embalaž od tablet. Potem smo izdelali snežake (škrate) iz ponošenih nogavic. Napolnili smo jih z razrezanimi ostanki papirja. Šali in kapice so nastale iz preostankov nogavic in ostalih ostankov blaga. Tudi sicer v našem razredu veliko izdelkov izdelamo iz odpadnega materiala. Poleg opisanih izdelkov smo izdelali še adventni koledar (jelenčki) in novoletne smrečice.

Mentor: Simona Lustek

V decembru, za novoletne praznike, so učenci 3.a/OPB6 razreda z učiteljem Igorjem Angelovim v času podaljšanega bivanja izdelali štiri snežake. Za izdelavo snežakov so potrebovali okrog 1600 plastičnih kozarcev, spenjač, sponke in barvni papir ter lepilo. Vsakega snežaka so izdelovali po 2 uri. Učenci so se snežakov v lepo urejeni avli in jedilnici zelo razveselili.

Mentor: Igor Angelov

Zapisala: Igor Angelov, Mira Gregl Hrstič, koordinatorica

 

(Visited 76 times, 1 visits today)
Dostopnost