Učenci 3. a so bili v šolskem letu 2021/2022 vključeni v Unescov projekt Od pšeničke do potičke. Projekt se je izvajal celo šolsko leto. Oktobra so učenci v sklopu tehniškega dne obiskali Tehniški muzej Bistra in si ogledali star mlin na vodo. V šoli smo se pogovorili, kako so v starih časih sejali žita in kako so pridobivali moko. Učenci so pri slovenščini spoznavali in brali različna neumetnostna besedila – recepte.
Spoznali so različne sestavine, pripomočke in postopke priprave nekaterih peciv, kruha, sladic. S svojimi starši so se preizkusili kot kuharji. V projekt smo vključili medgeneracijsko sodelovanje, tako da so nekateri učenci pripravljali kosila, pekli in kuhali s svojimi starši in starimi starši.
Obiskali smo tudi tržnico Koseze, kjer so učenci spoznali različno sadje, zelenjavo, žita ter druge pridelke in izdelke.
Mentor: Igorcho Angelov