Skoči na glavno vsebino

V soboto, 10. junija 2017, se je v zgodnjih jutranjih urah pred šolo zbralo 37 učencev in 4 učitelji spremljevalci. Vsi smo z nestrpnostjo in radovednostjo ter prav nič zaspani čakali, da se vkrcamo na avtobus, ki nas bo popeljal na strokovno ekskurzijo na Dunaj. Vstopnico za vstop na avtobus so si pridobili nadarjeni učenci in učenci, ki so v letošnjem šolskem letu na različnih področjih prispevali k ugledu naše šole.

Najprej smo se podali na panoramsko vožnjo mimo UN City, Praterja, Hundertwasserjeve hiše in po znamenitem Ringu, kjer so številne znamenitosti. Sledil je sprehod po mestnem središču mimo Hofburga, kjer so živeli Habsburžani, pot smo nadaljevali do katedrale sv. Štefana, mestnega simbola. Ogledali smo si tudi cesarsko zakladnico. Ekskurzijo smo nadaljevali z vožnjo do cesarske rezidence Schönbrunn, ki velja za najbolj obiskano dunajsko turistično znamenitost. Sprehodili smo se skozi veličasten park in si ogledali zunanjost mogočnih palač, ki so nam približale življenje Habsburžanov, nato pa smo obiskali enega najlepših in najstarejših živalskih vrtov v Evropi. Ogledali smo si okoli 500 vrst različnih živali: pande, polarne medvede, pingvine, zebre, žirafe, tigre, slone …

Še prekmalu smo bili na mestu, kjer smo naredili še eno skupno fotografijo in se utrujeni, ampak zadovoljni in polni novih spoznanj vkrcali na avtobus.

Preživeli smo zelo lep in sproščujoč dan, ki je bil poln novih spoznanj, znanj in še marsičesa drugega.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Dostopnost