Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Bistvena sprememba je, da se začne obvezno samotestiranje za vse učence v sredo, 17. 11. 2021.

Sami se bodo testirali trikrat tedensko v prostorih šole ob prisotnosti učitelja. Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci pa jih prinesejo v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, samotestiranje ni potrebno.

Ker okrožnice z navodili še nismo prejeli, bomo protokol samotestiranja in izjavo staršev o samotestiranju objavili naknadno.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi izvesti tudi sam.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si vsi želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo in sodelovanjem.

Ostanite zdravi.

 

Rebeka Velak, ravnateljica

 

(Visited 20 times, 1 visits today)
Dostopnost