Skoči na glavno vsebino

AAI, Office 365, Oblak 365

AAI RAČUN

Učenci bodo v prihodnjih šolskih letih za opravljanje določenih dejavnosti v okviru šole potrebovali e-identiteto oziroma AAI-račun (učenje na daljavo, opravljanje teoretičnega dela kolesarskega izpita, sodelovanje v spletnih učilnicah, omogočen dostop do  Office 365 in Oblak 365…). Z AAI računom se lahko prijavijo do vseh tistih Arnesovih storitev, ki omogočajo AAI prijavo in imajo gumb

—-> izberi OŠ Hinka Smrekarja   (navodila za prijavo)

 

Zamenjava gesla za AAI račun

Soglasje za pridobitev spletne identitete AAI  – AAI-racun-ucenci. Izpolnjen obrazec vrnete razredniku, učiteljici računalništva ali skeniranega pošljete na elektronski naslov irena.kerin@guest.arnes.si.

Soglasje velja do pisnega preklica oz. do zaključka šolanja na naši šoli.

 

EDUROAM

Brezžično omrežje Eduroam omogoča zaposlenim varen in preprost dostop do brezžičnega omrežja matične šole in gostovanje v ostalih Eduroam omrežjih po vsej Evropi, z njihovimi lastnimi omrežnimi napravami – prenosniki, tablicami, pametnimi telefoni. Za povezavo je potreben AAI račun  ter namestitev certifikata na napravo.

 

OFFICE 365, OBLAK 365 –  posebna ugodnost za učence

                      

 

 

Obveščamo vas, da je tudi na naši šoli na voljo dostop do paketa spletnih storitev in programske opreme, Office 365 in Oblak 365. Učencem in učiteljem je na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB;
  • orodja za hkratno delo na dokumentih;
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo.

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

V času trajanja izobraževanja oziroma do izteka EES pogodbe, je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access. Namestijo jo lahko na 5 računalnikov in 5 mobilnih naprav.

Za dostop do storitev učenec potrebuje AAI račun.  Prijavite se preko spletnega mesta  https://o365.arnes.si .

V primeru storitve Office365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju šole.  Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

(Visited 488 times, 1 visits today)
Dostopnost