Skoči na glavno vsebino

Na svoj zadnji (osnovno)šolski dan so bili učenci 9. a razreda seznanjeni z rezultati natečaja Mestnega muzeja Ljubljana. Za svoja plakata so dosegli uvrstitev na 1. in 3. mesto. Čestitamo za dosežek!

Prvo mesto je dosegel plakat Slovenija po mojem okusu. Gre za kolaž, ki prikazuje lepoto, raznolikost in pestrost naše domovine, kjer se za vsak okus najde nekaj okusnega. Na plakatu je upodobljenih 30 sladoledov za 30 let samostojne Slovenije. Sladoledne kepice so v obliki Slovenije, vsaka je drugače okrašena, ima drugačen vzorec, barvo in okus. Avtorji: Živa Jeraj, Lana Pavlović, Amajla Durić, Sara Prošić, Igor Panić, Ervin Rekić, Aleksej Najdenovski, Nemanja Surtov, Anes Ljubijankić, mentorica: Kristina Kompan.

Tretje mesto je dosegel plakat Moja Slovenija 2051. Plakat predstavlja različne ljudi, ki jim je Slovenija domovina. S pomočjo različnih časopisnih člankov in naslovov so učenci oblikovali svoje misli o naslednjih trideset let Slovenije. Plakat oblikovno spominja na slovenske simbole: Triglav, reke, morje. Na plakatu so vse tri barve, ki jih najdemo na slovenski zastavi. Avtorice: Tjaša Šakotić, Živa Jeraj, Lana Pavlović, Amajla Durić, mentor: Sebastjan Abbad.

Vsi izbrani plakati bodo od 25. junija do 15. avgusta 2021 razstavljeni v Mestnem muzeju Ljubljana na Gosposki 15. Vabljeni k ogledu!

(Visited 74 times, 1 visits today)
Dostopnost