Skoči na glavno vsebino

Tudi letos smo v počastitev slovenskega kulturnega praznika v šolski telovadnici pripravili proslavo, na kateri smo se spomnili veličine dr. Franceta Prešerna.

Prireditev se je pričela ob zvokih slovenske himne, ki jo je na trobento zaigral učitelj Jaka Hawlina, pevci mladinskega pevskega zbora pa so zapeli dve pesmi.

Skozi celotno kulturno dogajanje so nas zelo sproščeno, vendar spoštljivo popeljali igralci Doroteja, Neja in Ivo v vlogi dr. Franceta Prešerna, ki je ves čas zaljubljeno gledal v okno Primičeve Julije. Julijo je izvrstno odigrala Eva.

Z igro, ki je bila odlično odigrana, smo se spomnili podobe našega največjega pesnika. Bil je vedno urejen s cilindrom na glavi, nosil je pečatni prstan, žepno uro in špancirštok.

Kulturno dogajanje na odru so začinili še glasbeniki naše šole. Lovro nam je zaigral na klavir, Marinell pa na kitaro. Kulturne drobtinice so prispevale tudi plesalke Ariana, Melina in Lejla ter raper Matej. Za zaveso se je odvil pravi plesni spektakel.

Prireditev se je zaključila v veselem razpoloženju, saj so se vsi nastopajoči potrudili in odlično izpeljali svoje nastope, v kar ni dvomiti, saj je vsaka od točk požela velik aplavz.

Pripravila: Mojca Dremelj Blažon

Fotografije: Alenka Martinčić, knjižničarka

(Visited 179 times, 1 visits today)
Dostopnost