Skoči na glavno vsebino

logo kulturna

KULTURNA ŠOLA 2020/21

Najvišje priznanje JSKD na področju kulture za osnovne šole

Zelo smo ponosni, da je naša šola že tretjič obnovila naziv »kulturna šola«, šola z nadpovprečno in razvejano kulturno dejavnostjo. Bili smo tudi nominirani za posebno priznanje šolam, ki izstopajo na področju posameznih področnih dejavnosti.

V preteklih 3 šolskih letih je na naši šoli sodelovalo 31 kulturnih skupin in krožkov na področjih vokalne in instrumentalne glasbe, gledališča, filma, plesa, likovne dejavnosti, fotografije, turizma, literarne in bralne kulture ter kulturne dediščine. Naše šolske skupine so se v teh treh šolskih letih udeležile 50 selekcioniranih srečanj, od teh 29 na državni in mednarodni ravni. V lastni produkciji smo pripravili 94 kulturnih dogodkov za učence ali širšo javnost, še posebej pa smo ponosni na številne nastope gledaliških skupin, pevskega zbora in plesnih skupin, likovno ter besedno izražanje naših učencev in na šolske prireditve, ki so preplet sodelovanja različnih vej umetnosti. 

Hvala vsem, ki s svojimi idejami, sodelovanjem in spremljanjem naših prireditev pripomorete, da ohranjamo kulturno šolo.

Vodja kulturnih dejavnosti, Tadeja Plut Krajnik


S ponosom objavljamo, da je OŠ Hinka Smrekarja ponovno pridobila naziv »kulturna šola«, ki ga bo nosila naslednjih pet let (2016–2021). Javni sklad za kulturne dejavnosti je letos razglasil 56 osnovnih šol s tem laskavim nazivom.

Vsa ta leta je v šoli v imenu kulture potekalo in še poteka veliko dejavnosti na gledališkem, literarnem, likovnem, turističnem, filmskem in glasbenem področju. Vse dejavnosti slonijo na predanih in energije polnih mentorjih, vzgib pa jim dajejo nadarjeni in ustvarjalni učenci. Marsikateri izmed njih so naredili vtis ne samo na šolski, ampak tudi na državni ravni. Dodano vrednost naše dejavnosti dobivajo tudi s prepletom različnih področij, kar spodbuja k sodelovanju večje število različno nadarjenih učencev, pri tem pa se pogosto rodijo nove ideje za nove projekte.

Naziv bomo s kvalitetnimi in pestrimi dejavnostmi vzdrževali tudi v bodoče, učence pa spodbujali k ustvarjalnosti in izražanju le-te.

Vodja kulturnih dejavnosti, Polona Kalan

 

(Visited 57 times, 1 visits today)
Dostopnost