Skoči na glavno vsebino

Eko vrt


Osnovna šola Hinka Smrekarja je od šolskega leta 2016/2017 vključena v projekt Eko vrt v okviru evropskega sistema razdeljevanja sadja in zelenjave v šolah s finančno podporo Evropske skupnosti.

Eko vrt je mednarodni projekt, v katerega je vključeno veliko učiteljev, vzgojiteljev, otrok in mladostnikov. Njegov namen je spodbujati sistematično izvajanje okoljskih vsebin in udejanjanje načel trajnostnega razvoja v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Naš namen je, da pouk medpredmetno povežemo s praktičnimi vajami ter naredimo most med lokalnim in družbenim okoljem, s čimer bomo pri učencih gradili odgovoren odnos do okolja, ljudi in našega življenja na splošno. S skupnimi močmi bomo poskusili pridobiti mednarodni okoljski znak zelena zastava, ki bo znak uspeha naše šole.

V šolskem letu 2017/2018 bomo na šoli postavili eko vrt z visoko gredico, kamor bomo posadili in posejali različne zelenjavne rastline in sezonske rože. S tem celovitim pristopom do obravnavanja vsebin in sistematičnim načinom dela med poukom in prakso bomo izboljšali okoljsko delovanje in poskusili praktično rešiti različna okoljska vprašanja in teme, ki bodo omogočili vidne izboljšave v našem okolju.

V ta projekt bomo vključili otroke, strokovne delavce, starše in posameznike, ki se bodo hoteli povezati z nami.

Mentorja:

Rahela Selan

Igorcho Angelov

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
Dostopnost