Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku našega devetletnega osnovnošolskega izobraževanja smo se imeli priložnost ozreti po preteklih letih in s tem z drugega vidika obuditi spomine na skupne trenutke. Četudi našo generacijo sestavlja mnogo oseb, katerih mnenja in osebnosti so zelo različni, se vsi nedvomno strinjamo, da so bila leta, ki smo jih preživeli na OŠ Hinka Smrekarja, nepozabna, vzdušje na šoli pa naravnost enkratno.

Z vsem znanjem, ki smo ga vsrkali s pomočjo odličnih, prijetnih, nesebičnih, prizadevnih in zagnanih učiteljev, ter z novo pridobljenimi vrlinami medsebojnega razumevanja in sodelovanja več kot pripravljeni zapuščamo varno zavetje, ki nam ga je predstavljala OŠ Hinka Smrekarja, in odhajamo novemu znanju naproti – na naslednjo stopnjo šolanja.

Kot že omenjeno, so naši spomini izključno lepi, občutki ob koncu naše osnovnošolske zgodbe pa mešani. Z velikim pričakovanjem se odpravljamo v nov dan – prepričani v svoje sposobnosti in znanje. Zaradi vseh, ki ste sodelovali pri našem šolanju, smo pripravljeni na vse, kar nam prihodnost ponuja. Pa vendar ta sladek občutek rahlo zagreni ob misli, da je vsega konec. Zavedamo se, da vas bomo neizmerno pogrešali.

Spoštovana gospa ravnateljica Rebeka Velak!

Vsi omenjeni čudoviti spomini, odlično vzdušje in kvalitetna izobrazba so bili omogočeni z vaše strani. Zgodbo naše generacije pišejo vsi zaposleni šole-vsi so enostavno nepogrešljivi. Pod vašim okriljem so bili vsi ti pozitivni prispevki posameznih oseb združeni v zaključeno celoto, ki je definirala naš razvoj. Na tej točki se vam iskreno zahvaljujemo za vsa izjemno pozitivna prizadevanja in prijeten odnos, ki ga gojite do nas učencev.

Kljub vodstvenemu položaju, ki ga zasedate, ste bili do nas izjemno prijazni ter ste vsakega učenca obravnavali kot individualno osebo, vredno vaše pozornosti. Že na podlagi besed, ki so nam bile kdaj pa kdaj ob srečanjih na hodniku z vaše strani namenjene, smo lahko sklepali, da vam veliko pomenimo in vam ni vseeno za nas. Te vaše odlične lastnosti so pričarale občutek domačnosti in popolnoma porušile stereotipe o neprijetni šoli.

Na podlagi rezultatov, ki jih dosegamo tako na učnem kot tudi na socialnem področju, na podlagi lastnega instinkta, ki smo ga bili naučeni uporabljati, upamo trditi, da smo kot generacija dosegli vse cilje tega devetletnega razvoja. Tako vi, kot tudi ostali zaposleni, ste svoje delo odlično opravili. Hvala vam – naše prihodnosti (in posledično tudi mi) so vam hvaležne iz srca.

Učenci 9. a in 9. b

(Visited 112 times, 1 visits today)
Dostopnost